A negyedik tananyag

Ez egy tanfolyamsorozat része.Tartalmának megismerése csak a tanfolyamban résztvevők számára biztonságos. Ha nem tartozol a tanfolyam rendszeréhez fenn áll a veszély a számítógép vírusoknak a te gépedre való ráterjedésére!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Kezdjük az elején. Vagyis inkább a logikai felépítés alapjánál. Az emberi testnek a legalapvetőbb arányait láthatod a rajzon:

rika_tanfolyam_016.jpg

A női testet rajzoltam és rajzolják sokan mások is magyarázó képnek mivel a férfi alkattal szint teljesen ellentétben sokkal formásabb. És ezek a keskenyebb, szélesebb és gömbölyűbb látványosabb formák és ezért jobban lehet velük magyarázni.

Az átlag társadalmi életben elfogadottnak tartott vékony testalkat a karakterünket is előnyösebb helyzetbe teszi, mivel arra jobban odakapja az ember a fejét.  De mint, hogy a manga az emberi valóságra alapozott álomvilág, így minden karakternek más a testalkata:

-vékonyabb

-kövérebb-szélesebb csípőjű

-kisebb-nagyobb mellű

-izmosabb

-gyerekesebb

-alacsonyabb

-szélesebb vállú

-hoszabb lábú

A fejnek a méretét azért nem említem mivel az a rajzoló stílusától függ. Hoznék egy példát is. Nem tudom, hogy menyire vagytok járatosak a manga könyvek (képregények) világában ezért szereztem két képet:

trigun_1.jpginuyasha1.jpg

Az első képen a Tigun főszereplőjét láthatjuk. Habár e meglehetősen érdekes testhelyzetben igen sokat ábrázolják (jobb képet nem találtam) azok az arányok, amiket én akartam mutatni kivehetőek.

A második képen Inuyashát láthatjuk az Inuyashából akiről Whasal (A Trigunból) ellentétben sikerült álló képet szereznem.

A fej arányaira akartam kitérni. habár a fenti rajzon azt állítom, hogy a fej a test 1 hetede a rajzstílustól függ, hogy ezt menyire tartja be. A Trigun szinte összes karaktere erre tökéletes példa mivel itt a test 7 helyett 8-9-akát10 szerese is a fejnek. Ellentétbe Inuyashával akinek (az,,eredeti” rajzáról van szó) a fej test arányai teljesen megegyeznek azzal az átlaggal, amit lerajzoltam.

A többi arányosságnak jobban egyeznie kell az átlaggal mivel, ha nagyon eltér igen érdekes, s lassan földönkívüli kinézetet kap.

Felsorolnám azokat az arányokat, amiket én is ismerek:

-A kezek a comb kb. feléig érnek

 

-a kitárt kar hossza egyezik a test magságával

-a váll és a csípő szélessége nagyjából egyezik, de ez csak a nőknél (Ezt az arányt nem sikerült valami jól rajzolnom ezért elnézést)

-a tenyér alsó karméretre a könyök felső kar váll trióval egyenlő

-a saroktól a térdig lemért hosszúság a térdtől a fenékig tartóval egyezik

-a talp nagysága az alsókar hosszúságával egyenlő

-A tenyér tökéletesen letakarja az arcot, vigyázni! Az arcot takarja, a homlok már nem tartozik oda

Nagyjából ennyi legalább is én ennyit tudok fejből.

Folytassuk a  2.lépés menüpontban: =)

 

 




.

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 9
Heti: 36
Havi: 325
Össz.: 14 017

Látogatottság növelés
Oldal: Az 1. lépés
A negyedik tananyag - © 2008 - 2020 - tanfolyamnegy.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »